@_WAAR_


Als je wilt weten wat er in de wereld gebeurt, kijk dan naar wat er in jezelf gebeurt.

Transitievraagstukken van deze tijd vragen je steeds nadrukkelijker naar 'binnen' te kijken. Naar jezelf. Wie ben ik in deze wereld. Wat doe ik? Waar ben ik mee verbonden? Wat is mijn bestemming en van waaruit kom ik in beweging?

Op deze "kladblog" tref je de aantekeningen van Inge Knoope en Hans Moerenhout over het ontstaan van "@_WAAR_ Procesbegeleiding" en het doen van wijkopstellingen. Over Awareness Based Social Technologies en hoe die praktisch toe te passen in je werk. De uitnodiging is om naar binnen te kijken. Ons aanbod is daarbij te helpen waar we kunnen en samen te werken. Wederkerig, zoekend, gevend en lerend. De reis is daarbij de les. Het gaat ons er niet om ergens te arriveren. We zijn graag samen onderweg.

woensdag 26 juni 2013

Van binding naar verbinding

Just some scribblings...

--

Zoveel zit vast
Het lijkt of alles dat zich georganiseerd heeft vanuit
control, profit, demand,
in zichzelf keert en vastdraait.

How to get unstuck?

Ontknoop je
Open je toekomst
Vind je bestemming

Van onvrije binding
Aan verleden, organisaties, plaatsen

Naar vrije verbinding
Met je toekomst, bestemming, leven

Samen op weg.
WAAR! Sta jij?

--

"WAAR! | Procesbegeleiding werkt met wijkopstellingen. De eerste resultaten overtreffen onze verwachtingen en we zien dat een werkwijze is ontstaan die, denken wij, erg behulpzaam kan zijn bij het als mens bijdragen aan de transitievraagstukken van deze tijd. Specifiek in het complexe publieke domein van wijken en buurten. In de praktijk van WAAR! gaan we op zoek naar wat die bijdrage van eenieder kan zijn, vanuit een theoretisch kader dat TheoryU, systemisch werk, spiral dynamics en de creatiespiraal verbindt. De grootste kracht zit daarbij in het doen van cases. Ervaren wat het is, en er gelijk wat van opsteken voor de dagelijkse praktijk, hoe WAARdevol is dat. Zien waar je gebonden bent en vinden waar jouw verbinding zich zuiver toont. Vanaf september te boeken!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten