@_WAAR_


Als je wilt weten wat er in de wereld gebeurt, kijk dan naar wat er in jezelf gebeurt.

Transitievraagstukken van deze tijd vragen je steeds nadrukkelijker naar 'binnen' te kijken. Naar jezelf. Wie ben ik in deze wereld. Wat doe ik? Waar ben ik mee verbonden? Wat is mijn bestemming en van waaruit kom ik in beweging?

Op deze "kladblog" tref je de aantekeningen van Inge Knoope en Hans Moerenhout over het ontstaan van "@_WAAR_ Procesbegeleiding" en het doen van wijkopstellingen. Over Awareness Based Social Technologies en hoe die praktisch toe te passen in je werk. De uitnodiging is om naar binnen te kijken. Ons aanbod is daarbij te helpen waar we kunnen en samen te werken. Wederkerig, zoekend, gevend en lerend. De reis is daarbij de les. Het gaat ons er niet om ergens te arriveren. We zijn graag samen onderweg.

maandag 26 augustus 2013

The power of place - Otto Sharmer

The Power of Place

Vertaling van een blogpagina van Otto Scharmer http://www.axiomnews.ca/blogs/3677

The Power of Place

Juni '13: Otto Scharmer (auteur van Theory U) is aanwezig op een jaarlijkse conferentie van BALLE in Buffalo, NY
In zijn blog “The Power of Place” beschrijft hij zijn ervaring van een 'keerpunt'. Meerdere mensen maken er na die conferentie melding van, dat er iets bijzonders aan de hand is. Een nieuwe ruimte opent zich. Nieuwe verbindingen en onverwachte mogelijkheden doen zich voor.
Wat maakt deze conferentie zo anders?” vraagt Sharmer zich af in zijn blog:

de koppeling van de nieuwe economie en de plaatselijke economie met de diepgaande kwesties van persoonlijke transformatie en spiritualiteit

de behandeling van een reeks van acupunctuur punten, waar de nieuwe economie-beweging op is gericht. Dus dan gaat het om geld, voedsel, plaats, eigendom, technologie, ondernemerschap, leiderschap, samenwerking in consumptie, enz. Een verzameling van onderling samenhangende onderwerpen die als één geheel moeten worden aangepakt.

de koppeling tussen de discussies over economische transformatie: van "ego-systeem awareness" (neoklassieke economische theorie) tot "eco-systeem awareness"

de reconstructie van de evolutie van de economie en de evolutie van het economisch denken als de belichaming van een zich ontwikkelende bewustzijn: van ego-systeem naar eco-systeem.

De sprekers op de bijeenkomst waren erg inspirerend:

  • Janine Benyus (oprichter van Biomimicry 3.0) sprak over ecologische prestatienormen voor steden en veilige, circulaire, lokale producties.
  • Judy Wicks (mede-oprichter van BALLE) sprak over twee patronen van groei: als een invasieve 'soort' (voorbeelden: McDonald's, Coca-Cola) of als een plaats gebaseerd eco-systeem dat zelfredzaamheid en veerkracht voor alle betrokkenen opbouwt.
  • Nipun Mehta (oprichter van ServiceSpace) die geweldige verhalen deelde, die de transformatieve kracht van generatieve vrijgevigheid illustreren.
  • Michelle Long (uitvoerend directeur van BALLE) die sprak over de "ik naar wij"-beweging, over leiderschap door liefde — verandert de wereld door het openen van uw hart.
  • Eileen Fisher (oprichter van Eileen Fisher Inc) sprak over de kracht van het aanboren van de diepere creatieve bron als een nieuw uitgangspunt voor verandering, welke individuele transformatie vooropstelt.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten